Det er fredag

Og det betyr at det har nylig vært lesestund på biblioteket for barnehagebarn. Denne gangen falt valget på Kom, la oss lage fest av Bjørk Bjarkadottir.  Og fest? Det ble det virkelig!

Denne boka var det virkelig morsomt å lese for en større gruppe barn. Her ble det fort akkurat like livlig som i boken. Boken inviterer barnet inn i fortellinga noe som gjør at den fenger ekstra og samtidig viser at forfatteren har forstått de yngste leserne. For de er jo alltid med i fortellinga, de!

Dyrene i skogen skal ha fest og det er helt nødvendig at leseren hjelper til med forberedelsene. På første side ligger alle dyrene og sover, men det kan de jo ikke gjøre når det er mye som skal ordnes før festen kan begynne. Det hjelper nok om man roper at de må våkne.

Alle dyrene har hver sin oppgave:  Sebraen, for eksempel, skal stryke duker, men brenner seg på rumpa! Da er det fint at leserne er der for å blåse på. Og slik fortsetter det helt til alle er ferdige med oppgavene sine og kan endelig starte festen. Men det blir jo ikke ordentlig fest før man har musikk  – og her kan man synge akkurat den sangen man liker aller best!

Kom, la oss lage fest fungerer veldig godt i en gruppe, men jeg kan lett forestille meg at denne også vil være morsom og underfundig å lese to og to for noen oppgaver man skal hjelpe dyrene med er for eksempel å stryke og kose på dyrene. Og akkurat det er lettere å løse når man er to eller tre som leser.

Trykk her for å se om boken er inne på Alta bibliotek.

 

Legg igjen en kommentar